Una ment poderosa

El poder de la ment humana és el més gran poder que posseïm. Creats a la ment, els pensaments es manifesten en paraules i accions que ens afecten no només a nosaltres i als altres, sinó que també al món que ens envolta. Per tant, el món és un reflex de la nostra consciència.

Tot allò que creen els éssers humans es crea primer a la ment, a través dels pensaments. Les nostres esperances, somnis, visions, les nostres actituds i valors, la nostra consciència i manera de veure el món, tot prové de les llavors dels nostres pensaments. Mitjançant els nostres pensaments creem el nostre destí. Per exemple, els pensaments d’ Edison van portar al descobriment de l’electricitat, que ha contribuït significativament a millorar el nostre nivell de vida. Els pensaments de Gandhi va dur a l’alliberament de tota una nació a través de la resistència no violenta. Això va proporcionar una inspiració duradora per a la resolució de conflictes arreu del món mitjançant mètodes pacífics.

Els pensaments es poden dividir en cinc categories:

  • Pensaments necessaris, que són útils per a la vida, com ara “He de comprar aquest menjar, etc.”
  • Pensaments inútils, que són improductius, com quan contínuament somiem a guanyar una loteria o tornar compulsivament al record del passat una vegada i una altra.
  • Pensaments negatius, que fan patir a l’ésser i als altres, com ara “No m’agrades”.
  • Pensaments positius, que beneficien a l’ésser i als altres, com “Estic segur que ho estàs fent el millor que saps i pots”.
  • Pensaments elevats, que, basats en el coneixement espiritual, reforcen el vincle entre nosaltres i Déu, com “Sóc una ànima pacífica”.

Si volem canviar, és obvi que hem de crear pensaments positius sobre nosaltres mateixos i els altres. Això és sovint un repte, ja que amb el pas dels anys, hem estat afectats pels pensaments negatius d’altres, com el pares, mestres i caps. Patim d’una baixa autoestima i manca d’autorespecte que ens fa sentir internament discapacitats a nivell espiritual.

Hem de revisar i modificar aquests pensaments, substituint-los per pensaments elevats i el poder de l’amor profund, que ve de conèixer la nostra veritable identitat espiritual i Déu.

Copyright © 2011 Asociación Espiritual Mundial Brahma Kumaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.